Edeby Antikt & Vackert

The Grand Tour

Eklekticism är det som bäst beskriver oss idag. Ordet kommer från grekiskan och betyder utväljande av stilar, detta för att i sin helhet skapa en spännande och intressant blandning. Livet är en resa som med tiden blir en historia och vår inredning blir med tiden en reflektion av denna resa.

När vi skapar inredning för Edeby Antikt & Vackert börjar vi med att skapa en historia. De föremål vi väljer, hur vi blandar och presenterar dem berättar sedan denna historia.

 

Just nu är vår historia en kvinna och en man kring förra sekelskiftet. De är privilegierade och har haft förmånen att göra the Grand Tour över världen. De är intresserade av de stora konsterna och samlar skatter och kuriositeter från sina resor för att sedan placeras i det egna hemmet. Hemmet är fyllt av föremål och konst nedärvda i generationer men lite nu och då fyller de på med något nyskapande och för dem futuristiskt.

 

Vi har även en liten egen kollektion som går under namnet

"Recycle, Repurpose, Refurbish. Detta innebär att vi återanvänder material, ger dem en ny skepnad eller att vi renoverar äldre föremål för att få dem användbara.

Vi syr till exempel kuddar och plädar av gamla pälsar eller gamla skinn.

Vi tillverkar lampor av antika föremål som ursprungligen har haft en annan användning. Vi tapetserar möbler med gamla och nya textilier, skinn mm. Vi skrapar även fram originalfärger på äldre möbler eller målar om möbler med traditionella linoljefärger.

4 BORDERS

Crossed

4000 m

Highest

3 MONTHS

Since Home

-14'C

Coldest

3836.3 km

Car

49'C

Hottest

Copyright@IngridSadowsky2017

All rights reserved

Copyright @IngridSadowsky2017

All rights reserved

Copyright@IngridSadowsky2017

All rights reserved